2009. október 31., szombat

Tapasztalat az ötletről

Láthatod, az ötleted attól még lehet jó, sőt nagyon is helyénvaló, ha elsőre nem sikerül valami akadály miatt megvalósítanod. Mindenesetre járd körbe, vajon szerinted mi okozta az elsődleges bukását, vagy botlását.
Mitől fog ez neked működni?
Itt figyelj jól: Neked mitől működik?
Ez nem csak egy mondás, vagy beszólás, ez nagyon is komoly. Magadat ismerned kel, hogy az ötlet kivitelezése valóban a tied legyen. Mindazonáltal akadsz majd olyan gondokra, problémákra, melyekben nem biztos, hogy magad vagy az egyedüli megoldás. Ezért igyekezz körülvenni magadat szakértőkkel. Nézz utána például híres ötletgyárosoknak, feltalálóknak. Vagy csak vigyorogni ülsz a Net elé? Ugye, nem így van?
A leggyorsabban böngészhetsz utána, mások hogyan csinálták, csinálják. Kipattant az Ötlet, utána meg a lelkesedéstől fűtve mihamarabb hozzáfogunk a megvalósításnak, legalábbis elindulunk felé egy úton. Jó esetben. Ami nagyon ritka, és hidd el, már ettől is megkülönböztet másoktól. Tudod, azoktól az emberektől, akik fütyörészve álmodják a jobbnál jobb dolgokat, ötltek és elképzelések garmada fogan meg bennük, de nem vajúdják a világra. Pedig mennyivel szegényebb lenne az emberiség pl. elektromosság, autó, vagy egyszerűen a kerék nélkül? Mi volna, ha ezek mind meddő elmékben fogantak volna? Vagy ha most nem ülhetnénk a technika talán legelképesztőbb sebességgel fejlődő és változó találmánya, a számítógép, és az Internet előtt?
Ismered már a történetet Henri Fordról, aki igenis szakértőkkel körülvéve fejlesztette ki első autóját? Tudod, azokkal az emberekkel vette körül magát, akik közül egyik, vagy másik lehet, hogy nem hitte töretlenül, hogy Ford ötlete működni fog valaha is, de nélkülük bizony nem tudta volna megcsinálni. De akkor sem, ha legyintve elnapolja, vagy elbagatellizálja nagyszerű, forradalmi ötletét.
Van egy ötleted? Megnézted már milyen előnyökkel bírsz, s milyen hátrányokkal a tervével, a megvalósításával kapcsolatban? Kerítettél már magad köré szakértőket, akik a nehézségeidet segítenek áthidalni? Akkor hajrá!
Tudod, ha elsőre nem jön be, csiszolgasd, s indulj másodszorra is neki! De ne hanyagold teljesen el!
Ne feledd: az ötlet kudarca, ha nem jut el a megvalósulásig. S a te kudarcod? Vajon csak fricska, vagy kevesebbek leszünk tőle mind- téged is beleértve.
Hát érezd meg, milyen a siker!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése